PENILAIAN ANUGERAH KEPIMPINAN TMK 2017

calon tmk (2) calon tmk (4) calon tmk (6)

Tokoh Kepimpinan Teknologi Maklumat dan Komunikasi (TMK) Kebangsaan merupakan suatu anugerah khas kepada pemimpin ICT yang akan diberikan sempena Hari Guru Kebangsaan setiap tahun. Ia merupakan suatu bentuk penggiktirafan kepada pemimpin sekolah yang berjaya memperkasa TMK dalam pengurusan dan pentadbiran serta mencapai pelbagai bentuk kejayaan besar bukan sahaja di peringkat sekolah malah hingga ke peringkat negeri, kebangsaan dan antarabangsa.

Pada 31 Mac 2017, sesi penilaian bagi anugerah Kepimpinan Teknologi Maklumat dan Komunikasi (TMK) bagi mewaklili negeri Perlis telah dijalankan di SK Kayang. Pn. Hjh. Noridah bt. Hj. Hamdan telah dicadangkan oleh BTPN Perlis dan disokong oleh JPN Perlis untuk penilaian ke peringkat kebangsaan. Tuan Zunkipeli bin Ishak, Timbalan Ketua Nazir Negeri, Jemaah Nazir dan Jaminan Kualiti Ngeri Perlis telah turun ke sekolah berkenaan untuk melaksanakan penilaian.

Penilaian mencakupi 4 komponen iaitu komponen pengurusan, komponen kepimpinan instruktional, komponen teras dan komponen pengurusan pelanggan.

Semoga Tokoh Kepimpinan TMK Kebangsaan 2017 akanmenjadi milik Perlis. Selamat berjaya Pn. Hjh. Noridah bt. Hj. Hamdan

Share Button
image_pdfimage_print